Blogia
Blog de Jordi Sequero per FT

Tecnologies

Si estàs al carrer et poden estar mirant...

Si estàs al carrer et poden estar mirant...

Google Maps ha tret una nova aplicació...Street views.

Amb aquest és possible aproximar-se a peu de carrer i observar-ho tot. Aqquest fet ha començat a despertar certes crítiques degut a l'ús i abús que es pot fer. Un dels ultims casos és la imatge d'unes noies prenent el sol al parc (es pot veure aquí)

Que et sembla? fins on arriba la tecnologia i fins on arriba la nostra intimitat? 

 

 

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Línies de Nazca i Google Earth

Línies de Nazca i Google Earth

Aquest diumenge estava veient la TV i fent zapping vaig caure a "Cuarto Milenio" on parlaven de les línies de Nazca des d'una perspectiva no-misteriosa, sinó més descriptiva utilitzant Google Earth. Aquest és un nou exemple dels nous usos de les TIC.

He de reconèixer que després de veure el programa vaig intentar veure les línies i...ho vaig aconseguir!!!

Ho vols provar tu?

Google Trends (compara cerques)

Google Trends (compara cerques)

Avui he desobert una eina molt interessant que, com no, és obra de Google. Estic parlant de Google Trends, una eina que serveix per comparar cerques. Aquest nou servei te multitud de possibilitats com fer estudis de mercat entre productes o veure les tendències culturals, polítiques, etc. a la xarxa.

Això sí, cal tenir en consideració que el resultat més majoritari no ha de correspondre al "millor" sinó al més "popular", ja sigui positiu o negatiu.

No tens interès per fer algunes comparacions?  

La informació com eina de desenvolupament

La informació com eina de desenvolupament

Per veure un exemple de com la Ciència, la tecnologia i la informació poden ajudar al desenvolupament només cal veure el projecte ESASTAP (European - South African Science and Technology Advancement Programmees). Aquesta és una plataforma centrada a l'avanç d'aquestes societats proporcionant informació i ajuda pràctica als investigadors.

Si vols conèixer més d'aquest projecte....clika aquí

What are you doing?

What are you doing?
En referència a un artícle molt interessant d'una companya del planeta fonaments que parlava del fenòmen TWITTER he trobat un acudit que pot reflexar molt bé de que es tracta.

Quina hora és?

Quina hora és?
Internet és, sense dubrtes, un dels màxims exponents de la gloobalització. Però, precisament per això, com establir els conceptes horaris si el productor d'una pàgina o blog resideix a catalunya i el seu servidor a Bangladesh?  
Per solucionar això sorgeix l''hora internet també coneguda com Swatch Internet Time o Biel Mean Time (BMT). Aquesta va ser creada al 1998 per Swatch i vol eliminar els usos horaris i establir un horari universal.
Vols saber més? clika aquí 
Que opines d'això?

Treure diners amb el DNI

Treure diners amb el DNI

A Madrid serà possible properament treure diners als caixers automàtics, concretament a Caja Madrid, amb el DNI electrònic.

Per saber més...clika aquí

Sense dubtes aquest només serà un dels benefificis que la sortida del e-DNI oferirà a partir del 2011 com noves relacions amb l'administració i empreses privades. Però la pregunta que tot això suscita és la següent...si tal com comentava un company al seu blog, Espanya està a la posició 32 en l'ús de les TIC, estarem preparats pel e-DNI????

Q creus???

Vols viure una altra vida?

Vols viure una altra vida?

Si penses "M'agradaria tenir una altra feina", "si fos més alt...", "què faria si tornès a ser solter?", etc.

Doncs ja hi ha solució. Encara que, això sí, de manera virtual. Pots començar una nova vida a Second Life.

Aquest és un món virtual 3D creat per Linden lab i fundat per Philip Rosedale i està distribuit en una amplia xarxa de servidirs i que pot ésser jugat a través d'Internet proporcionant als seus usuaris o "residents" eines per modificar el món i participar en la seva economia "virtual".

Què, t'animes?

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Es pot censurar Internet?

Es pot censurar Internet?

Si dius d'una manera espontània que no és possible, que Internet és lliure i és una ventana al món, una cosa està clara, no ets xinès. Per que el govern de la república de la Xina ha creat un SUPER-FIREWALL que bloqueja totes les pàgines webs no "recomanades" pels seus ciutadans.

A aquest fet molt censurable cal sumar la col·laboració amb el govern xinés de Google. Aquest és el preu d'ésser una multinacional amb molt afany de lucre?

Vols provar si la teva pàgina web o les teves pàgines webs favorites estan vetades? doncs clika  aquí

Nova versió d'OpenOffice 2.2

Nova versió d'OpenOffice 2.2

Ha sortit una nova versió del programari lliure OpenOffice amb moltes millores. Degut a la cada cop més important influència del programari lliure a la nostra societat, però SOBRETOT al seu futur és molt recomanable estar informat de totes les novetats.

Vols saber més? clika aquí

Ho vols descarregar? clika aquí

Wifi gratuït a Andorra

Wifi gratuït a Andorra

Estàs a un bar a la plaça del teu poble o ciutat i penses "estaria molt bé poder connectar-se a Internet amb el meu portàtil o mòbil via wifi...però".

Doncs si vius o visites Andorra hauràs de preocupar-te en altres qüestions, perquè el govern veí ha decidit instal·lar wifi gratuït a TOT el territori de manera GRATUÏTA. Això si és una política decidida per tal anar a una Societat de la Informació. A diferència de casa nostra on és tan nombrada pels polítics però tan oblidada alhora.

si vols saber més clika aquí

Pot el WIFI salvar una vida?

Pot el WIFI salvar una vida?

Els resultats i els efectes de les noves tecnologies de la informació a la societat actual depenen del seu ús.

Un exemple clar el trobem en un article que he llegit avui segons el qual fa poc que l'equip del Dr. Raja Sengupta de la Universitat de Berkley està treballant en l'aplicació del sistema Wifi en la seguretat vial. Com? doncs el sistema és fàcil i econòmic. Només cal dotant als cotxes amb una connexió Wifi i un receptor GPS (molt difós en els cotxes actuals) i aquests es "comunicaran" per evitar possibles col·lisions.

Si vols saber més només cal que cliquis aquí

 

vols ser un ciberdetectiu?

vols ser un ciberdetectiu?

Si vols estar informat de totes les informacions publicades als diferents blogs que poden fer referència a la teva empresa o a tú mateix,  aquí tens una petita ajuda:

Technorati. S'actualitza cada vegada que els blogs publiquen noves informacions. El seu motor de cerca (search for) rastreja els blogs segons indicacions com l'idioma o l'autoritat (el nombre de vegades que aquest blog és anomenat).

Google. El conegut motor de cerca  també ofereix la possibilitat de rastrejar blogs amb "Google Blog Search). Destacar que s'actualitza més lentament que Technorati però es pot limitar la cerca per períodes temporals.

Icerocket. Molt interessant per la seva eina (blog trend) o tendències de blogs que medeix quan tu o la teva empresa ha estat anomenada en relació a la competència.

Blogpulse. Aquí pots mesurar la rellevància del blog que realitza els comentaris mostrant el seu lloc al rànking dels blogs més rellevants a nivell global.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

Pintura per bloquejar les senyals WIFI i dels mòvils

Pintura per bloquejar les senyals WIFI i dels mòvils

Tens Wifi i els veins i"invaeixen" la teva líniea? Vols evitar que a la teva feina sonin constantment els mòvils?

Doncs ja hi ha solució, per que l'empresa EM-SEC Technologies ha desenvolupat un nou tipus de pintura inhabilitadora pasiva de senyals electromagnètiques. D'aquesta forma es pot aillar una habitació o dependència per protegir els dispositius inalàmbrics presents contra els atacs dels hackers o invasors de línies wifi.

Per més informació clika aquí

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres